Picture
Jeg ved godt, det kan lyde som et ældre brokkehoved. Men eftersom det her er min blog til at udtrykke min holdning til samfundsrelevante temaer, så vil jeg i denne post lave et udråb - vis én gang for alle en humanistisk side, når du bevæger dig rundt i det offentlige transportsystem.
Det er svært at se til, hvordan en ældre person med stok, kan bevæge sig hele vejen ned gennem en pakket bus, uden at en eneste rejser sig og tilbyder ham at sidde. Men det sker rent faktisk. Og så er det, man tænker: hvor er den medmenneskelig holdning, hvor man viser respekt for hvert enkelt medmenneske blevet af?
Det var i morgentrafikken, jeg observerede dette. Morgentrafikken er ikke let at håndtere for nogen, det ved jeg godt. Men det kan ikke være rigtigt, at vi ikke kan hjælpe hinanden. Jeg selv stod op, tænkte på at bede nogen rejse sig, men endte ud med ikke at gøre noget, ligesom alle andre omkring mig.
Det fortryder jeg og derfor denne blog. Jeg vil nu også understrege, at eftersom jeg er i gang med en 5:2 diæten, så var jeg koncentreret om, hvad jeg skulle have at spise i løbet af dagen. Og nej, det er ikke kun en diæt for kvinder.
Nå, men siden den morgen, og det var i går, har jeg funderet over det og har gået med en dårlig samvittighed. Det er det, der har motiveret dette indlæg, som jeg håber kan skabe debat om vores fælles adfærd ude i vores fælles rum.

Leave a Reply.