Rigtig mange er her i september enten lige startet, eller er kommet tilbage til deres uddannelser og studier. Den tid kan jeg selv huske, og forleden snakkede jeg med en af mine yngre bekendte, som står i samme situation. Han synes især at det var svært at blive vant til læsningen, og det kan jeg også huske, at jeg synes! 
I starten har man lyst til at følge rigtig godt med. Man vil ikke risikere at falde bagud, man er ikke helt sikker på, hvad der forventes af en indenfor dette fag, og man tror, man bør vide det hele. Men så en dag står du og skal læse 130 sider i en bog, hvor de gentager sig selv hver 4. linje og bliver betalt for at skrive meget - og så bliver det svært. Det kommer hurtigt til både at hænge en langt ud af halsen, og kommer til at stresse en at skulle nå det hele. 
Derfor er mit gode råd til dig at droppe den rigtig grundige læsning med noter til hver side og forståelse af hver paragraf - det vigtige er oftest den overordnede forståelse og praktiske anvendelse. At sidde med en highlighter og overstrege alt i bogen er heller ikke særlig effektivt; prøv i stedet at sidde med en blyant, understreg nogle steder, lav cirkler om vigtige ord og skriv dine tanker ned undervejs. Når du forstår noget, forklar det i dine egne i marginerne, og lav eksempler med matematikken, hvis du har lyst. 
Det er bare nogle af de ting, du kan gøre - her er en oversigt over andre teknikker, du kan forsøge dig med. 
Jeg har desuden, igen igen, gjort brug af www.skruvat.dk, og kan stadig varmt anbefale denne hjemmeside til jer læsere derude!Leave a Reply.