Er det i orden at uligheden stiger, kan vi finde en god vej, uden at uligheden stiger i Danmark?
 
Det kan diskuteres hvem der i virkeligheden har ansvaret når børn færdes på internettet. Selv om de måske er over lavalderen, har de så forståelse for de konsekvenser der måtte være når de skriver eller deler noget på de sociale medier? Det kan være klogt at snakke med dem om det.
 
Vi bruger sociale medier som aldrig før. Nu kan vi virkelig udtrykke vores meninger, men er det nu også vores rigtige personlighed som vi viser på de sociale medier?
 
Rigtig mange er her i september enten lige startet, eller er kommet tilbage til deres uddannelser og studier. Den tid kan jeg selv huske, og forleden snakkede jeg med en af mine yngre bekendte, som står i samme situation. Han synes især at det var svært at blive vant til læsningen, og det kan jeg også huske, at jeg synes! 
I starten har man lyst til at følge rigtig godt med. Man vil ikke risikere at falde bagud, man er ikke helt sikker på, hvad der forventes af en indenfor dette fag, og man tror, man bør vide det hele. Men så en dag står du og skal læse 130 sider i en bog, hvor de gentager sig selv hver 4. linje og bliver betalt for at skrive meget - og så bliver det svært. Det kommer hurtigt til både at hænge en langt ud af halsen, og kommer til at stresse en at skulle nå det hele. 
Derfor er mit gode råd til dig at droppe den rigtig grundige læsning med noter til hver side og forståelse af hver paragraf - det vigtige er oftest den overordnede forståelse og praktiske anvendelse. At sidde med en highlighter og overstrege alt i bogen er heller ikke særlig effektivt; prøv i stedet at sidde med en blyant, understreg nogle steder, lav cirkler om vigtige ord og skriv dine tanker ned undervejs. Når du forstår noget, forklar det i dine egne i marginerne, og lav eksempler med matematikken, hvis du har lyst. 
Det er bare nogle af de ting, du kan gøre - her er en oversigt over andre teknikker, du kan forsøge dig med. 
Jeg har desuden, igen igen, gjort brug af www.skruvat.dk, og kan stadig varmt anbefale denne hjemmeside til jer læsere derude!
 
ALLE taler om Pokémon GO lige for tiden! Spillet på telefonen er inspireret af de gamle Pokémon spil, udviklet af Nintendo og er udkommet som app til smartphones. Indtil nu er den kun officielt udgivet i USA, Australien og New Zealand, men mange Pokémon-fans i resterende lande har alligevel fundet måder at erhverve sig spillet på.
Selv vil jeg vente til spillet bliver officielt udgivet her i Danmark. Indtil da, vil jeg da dele nogle af de ting, som jeg har erfaret ved at læse om andres oplevelse af spillet.
1. Det dræner dine data og batteri. Så enten må du have virkelig høj data-grænse, eller også kan du kun finde pokémon når du er på wi-fi. Derudover har jeg hørt om folk der render rundt med flere powerbanks i tasken, så de kan oplade telefonen imens de spiller.
2. Spillet får virkelig folk til at komme ud og bevæge sig. Man skal gå flere kilometer for at udklække et æg, og for at kunne finde de bedste pokémons. Det er næsten lidt for sundt - Nintendo har været snedige i deres forsøg på at få deres forbrugere ud af døren!
3. Det bringer folk sammen. Jeg har læst SÅ mange hjertevarmende historier og fremmede, der møder hinanden, og med det samme bliver venner på grund af det her spil. At de hjælper hinanden, og bare er glade på hinandens vegne. Jeg er rørt. 

Havde du hørt om Pokémon GO? 
 
For andet år i træk er Danmark ikke med i finalen i Eurovision, og okay. Lighthouse X og Soldiers of Love er en god sang, når man har hørt den et par gange, men desværre ikke stærk nok til Eurovision, det vil jeg geree indrømme. Det var helt klart ikke en vindersang, men det var der ingen af de mulige danske bidrag i år der var! Og derfor har de kæmpet godt, selvom vi ikke kom i finalen.

Det jeg synes er lidt ærgerligt er det, jeg vil kalde for den Østeuropiske tendens... For man stemmer jo på sine naboer. Helt ærligt, det gør vi også her i Norden! Men med måde, og jeg synes det tager overhånd når man ser på semifinalerne!

Hvad synes du?

PS. 
Det hjælper afsindigt meget at få en ordentlig viskerarm på sin bil, hvis de gamle er slidte! Det fandt jeg ud af forleden, da jeg selv oplevede forskellen imellem min egen gamle og så en helt ny bil. 
 
Er jeg den eneste der synes, der pludselig blev skruet rigtig meget ned for dommedags-forudsigelser og alle farerne ved Zika-virus? Det sidste jeg læste var en lille, gemt-væk artikel på BT om at nogle forskere i andre sydamerikanske lande pegede på Brasilien og at de havde puttet gift i vandet for at udrydde myg, som så skulle være årsagen til alle børnene der blev født med for små kranier. Det lyder ret sindssygt hvis du spørger mig men hvis du læser nærmere... Så var den gift, der blev puttet i vandet, egentlig en form for insekt-udrydder. Den gik efter, og hold nu godt fast, myggenes æg, hvor den hæmmede myggenes eksoskelet og udvikling. Hmmm........ Det var bare som om det var det sidste man hørte. Enten bliver der nu taget hånd om det, eller nogen har tysset det ned - eller også er vores medier blevet rigtig glade for Trump i stedet for. Jeg håber ikke han vinder, for så kan vi ikke gange slippe for ham hvis vi flytter til månen altså!
 
Noget som ikke går så godt ind hos fans af bestemte musikgenre er, når nogen bruger den genre for at gøre sig kendt. Det kan man rolig sige at Boris Laursen har gjort (undskyld mig, men hvem hedder Boris i dagens Danmark uden at være 70?), da han med sin nye sang Slingshot har fået over 1800 dislikes ud af ca 2100 vurderinger, efter at have udtalt at han var klar med noget "kpop inspireret".
​Hm. Sidst jeg tjekkede var Konnichiwa da japansk
 
Børn drukner i massevis i kæntrede både når de med deres forældre tager flugten til Europa. Medierne mæsker sig i de mange seertal det giver. Fly styrter ned og usikkerheden stiger, men hvad føler vi egentlig helt for os selv, og hvad er det som medierne bare vil have os TIL at føle? Medierne kan køre en stemning op, ligesom dengang med ebola - hvor er det henne nu? Dengang var vi også alle sikre på at nu var det ovre. 
Man kan sætte sig foran computeren og søge sig frem til alle mulige triste nyheder hver eneste dag, hele tiden. Det stopper aldrig. Verden og fremtiden ser sort ud når det eneste vi hører er negative ting. Så det sted vi er på vej hen kan umuligt være et godt sted. 
Der tager alle fejl.
Det kan sagtens blive godt.
Du skal bare sørge for ikke at lade dig selv blive forblændet af det negative som medierne blæser op, for der er massere godt i verden. Du skal bare finde det, og kan du ikke finde det, må du skabe det selv. Del din egen glæde med andre, og du bliver måske selv gladere i længden? Føl dig mere sikker i hverdagen og gør tingene rigtigt - noget så enkelt og praktisk som barnstole til biler kan gøre en forskel. Hvis man har den rigtige, læser offentlighed måske kun om et let færdselsuheld i nyhederne, og ikke en tragedie, hvis man kører galt.
 
Endelig noget, man kan stå bag! Lad være med at tro for meget på journalister og medier - de er trods alt bare mennesker der er på arbejde, og prøver at skrive det, der vil tiltrække mest opmærksomhed. Men jeg tror heller ikke på at det er så nemt som han kan få det til at lyde i videoen. Flygtninge problemer er stort og uhåndgribeligt for Europa, og jeg tror ikke at nogen endnu kan forstå alle aspekter. Det er vigtigt at eksperterne ikke udtaler sig hver for sig, men i stedet finder sammen og prøver at komme frem til en løsning.

Har du set videoen? Hvad synes du?